KALASTUS

MÄNTYHARJUN KALASTUSALUEEN VIEHELUPA-ALUE

Lupa-alue
Sarka-, Juolas-, Lahna-, Pyhä- ja Kallavedellä, Tuusjärvellä ja Peruvedellä

Lupahinnat
15 €/ 2 vrk
25 €/vko
35 €/kk
50 €/v
Lupa on venekuntakohtainen. Viehekalastuslupa. Vaparajoitus 10 vapaa

Maksu pankkiin
FI90 5271 0420 4351 26

OHJEET KALASTUSLUVAN MAKSAMISESTA PANKKITILILLE
Maksaessasi lupamaksua suoraan tilille, merkitse tilisiirtolomakkeeseen kalastusalueen tai kalastuskohteen tilinumero ja nimi sekä kalastusluvan loppusumma.
Täytä lisätietoja osaan
1) kalastuspaikan nimi (Mäntyharjun kalastusalueen viehelupa)
2) kalastajan nimi, jos on eri henkilö kuin luvan maksaja,
3) lupamuoto ja päivämäärä, koska lupa alkaa (esim. vuorokausilupa 7-8.6.2007 klo 16.00 -

Muista tulostaa maksettu tosite ja pidä se mukana kalastaessasi!

Lupamyynti
Miekankosken kahvila, ja www.kalakortti.com tai www.ostaluvat.fi

Lisätiedot
Yrjö Kyyhkynen 050 361 7828

Lataa viehelupa-alue kartta (pdf) Mantyharju_viehelupa-alue_11-2021_netti

Vuohijärven viehekalastusalue

Yhteyshenkilö
Sami Heiskanen p. 040 596 0949

Alue
Vuohijärven suurimmat selkävedet. Pinta-ala n. 3600 ha. Kymenlaakson kenties kalaisin järvi. Järven suureksi kasvavaa siikaa on istutettu myös alueen muihin vesistöihin.
Lisäksi kirkasvetisessä ja syvässä järvessä on runsaasti taimenta ja järvilohta.

Saaliskalat
Taimen, järvilohi, siika

Istutukset
Järvilohi, taimen, harjus, kuha

Lupahinnat (v. 2023)
150 euroa vuosi, 50 euroa viikko, 30 euroa vrk (vaparajoitus 10 kpl, lupa venekohtainen),
kilpailuluvat 10 euroa 2 päivää ja 5 euroa 1 päivä.

Saaliskiintiö
2 lohikalan päiväkiintiö/vene

Luvat
Kalanet Oy,
Orilammen lomakeskus p. (05) 389 881

Luvat pankkisiirrolla
voidaan maksaa tilille FI10 5752 5040 0121 95 OKOYFIHH

Muuta
Viehekalastus on nyt sallittua koko alueella mukaan lukien ranta-alueet!
Alamitat: Järvitaimen, meritaimen 50 cm ja järvilohi 60 cm
Harjus 35 cm, Nieriä 50 cm

Huom ! 

Ankeriaan kalastus on sallittu Mäntyharju-Vuohijärvi kalatalousalueella 1.5 - 30.10.  Päätös on voimassa vuoden 2025 loppuun.

Kalastusrajoitus.fi

Suomessa on laajat yleiskalastusoikeudet ja hyvät kalastusmahdollisuudet. Yleiskalastusoikeuksia ovat kalastonhoitomaksun oikeuttama viehekalastus yhdellä vavalla ja vieheellä sekä maksuttomat onginta, pilkintä ja silakan litkaus. Osassa vesistä kalastusta on kuitenkin rajoitettu. Kalastusrajoituspalvelusta löytyy tietoa, mitkä alueet ovat yleiskalastusoikeuksien ulkopuolella. Palvelusta löytyvät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Viranomainen on merkinnyt palveluun nykytiedon pohjalta vaelluskalavesistöt. Palvelusta löytyvät myös luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset.
Kalastusrajoituspalvelusta vastaa maa- ja metsätalousministeriö yhdessä ELY-keskusten kanssa. Tiedot rajoituksista päivitetään palveluun arkipäivisin.
Linkki: https://kalastusrajoitus.fi

Kalastonhoitomaksu

Kalastonhoitomaksu on monelle kalastajalle olennaisin kalastuslupa. Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–69-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä. Poikkeuksena ovat kalastajat, jotka ehtivät täyttää 65 vuotta 31.12.2023 mennessä. Maksamisen tarpeen määrittää kalastajan syntymäpäivä, ei syntymävuosi. Onkimiseen, pilkkimiseen ja silakanlitkaamiseen ei tarvita kalastuslupia, vaan ne kuuluvat yleiskalastusoikeuksiin.
Kalastonhoitomaksulla voit kalastaa yhdellä vavalla suuressa osassa maata, mutta ei kaikilla vesillä: rajoituksia on rauhoitetuilla vesialueilla, erillisen luvan vaativilla erityiskohteilla tai vaelluskalapitoisissa koski- ja virtavesissä. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa vapaa-ajan kalastukseen myös Suomen talousvyöhykkeellä ja valtion yleisellä vesialueella meressä. Verkkopalvelusta Kalastusrajoitus.fi voi tarkistaa karttapohjalta kalastuskiellot sekä -rajoitukset koko Suomen laajuisesti.
Lisätietoa kalastonhoitomaksusta: https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastonhoitomaksu.html

* Kalastaja, joka on täyttänyt 65 vuotta 31.12.2023 mennessä eli syntynyt vuonna 1958, on vapautettu kalastonhoitomaksusta. Tämä johtuu siitä, että eduskunta nosti maksuvelvollisuuden yläikärajaa 2023, mutta vapautti maksusta ne, jotka ehtivät täyttää vanhan lain mukaisen yläikärajan.

** Ei voimassa vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla, kalastuskieltoalueilla eikä kohdekohtaisen luvan vaativilla erityiskohteilla. Jos kalastus on niissä sallittu, tarvitaan joissain kohteissa yhdelläkin vavalla
kalastukseen kalastonhoitomaksun lisäksi vesialueen omistajan lupa, tai joissain kohteissa myös onkimiseen, pilkkimiseen ja silakkalitkaukseen vesialueen omistajan lupa.

*** Ei koske kalastusta valtion yleisellä vesialueella merellä, jossa kalastukseen usealla vavalla ja vapaa- ajan pyydyskalastukseen riittää pelkkä kalastonhoitomaksu. Alle 18-vuotias tai 70 vuotta täyttänyt (tai 65 vuotta täyttänyt 31.12.2023 mennessä) ei tarvitse mitään lupaa.